Ako si ljubitelj finog i hrskavog, isprobaj ove
ukusne aromatične grisine koji su bez glutena i jaja. U ovom receptu
prevladavaju bio začini koje obožavam i bez kojih ne mogu zamisliti svoja jela,
a među favorite izdvajam kim i origano
Sastojci:
-150 gr mljevenih badema
-135-140 gr tapioka praha
-110 ml kokos mlijeka- koristila sam dr.Goerg kokos
mlijeko gusto koje mi je provjereno među kvalitetom
-2 žlice maslinovog ulja
-2 žličice himalajske soli
-1 žlica origana
-1 ½ žlica začinskog
bilja
-1 žlica kima
U zdjeli pomiješaj bademe, tapioku, himalajsku sol i
začine, lagano dodaj mlijeko i ulje i sve dobro izmiješaj. Ako je tijesto malo
više vodenasto povisi malo sadržaj tapioke da se fino povežu. Podijelo tijesto
te razvljaj svaki grissini, premaži ga sa kokos uljem i pospi još dodatno
kimom. Pecite 20-25 minuta na 170 stupnjeva dok samo malo porumene i budu tvrdi
na dodir
Uz grisine po želji posluži i domaći namaz ili umak
Dobar tek
Nema komentara :
Objavi komentar