petak, 14. kolovoza 2015.

AROMATIČNI BEZGLUTENSKI PALEO GRISINI

Ako si ljubitelj finog i hrskavog, isprobaj ove ukusne aromatične grisine koji su bez glutena i jaja. U ovom receptu prevladavaju bio začini koje obožavam i bez kojih ne mogu zamisliti svoja jela, a među favorite izdvajam kim i origano



Sastojci:
-150 gr mljevenih badema
-135-140 gr tapioka praha
-110 ml kokos mlijeka- koristila sam dr.Goerg kokos mlijeko gusto koje mi je provjereno među kvalitetom
-2 žlice  maslinovog ulja
-2 žličice himalajske soli
-1 žlica origana
-1  ½ žlica začinskog bilja
-1 žlica kima


U zdjeli pomiješaj bademe, tapioku, himalajsku sol i začine, lagano dodaj mlijeko i ulje i sve dobro izmiješaj. Ako je tijesto malo više vodenasto povisi malo sadržaj tapioke da se fino povežu. Podijelo tijesto te razvljaj svaki grissini, premaži ga sa kokos uljem i pospi još dodatno kimom. Pecite 20-25 minuta na 170 stupnjeva dok samo malo porumene i budu tvrdi na dodir



Uz grisine po želji posluži i domaći namaz ili umak

Dobar tek


Nema komentara :

Objavi komentar