nedjelja, 19. lipnja 2016.

Tjestenina od tikvice u zelenom umaku od bosiljka

Sa dolaskom ljetnih vrućina naše tijelo traži laganu hranu. Obožavam ljeto jer mi je priroda podarila čudo pri izboru namirnica. U mom prekrasnom vrtu napokon su krenule tikvice, jedne od najidealnijih ljetnih namirnica.S veseljem se pripremam za ostalo povrće pogotovo zato što znam da je djelo vrijednih ruku moje mame.Za mene nema većeg veselja nego kad znam da jedem svoje domaće plodove.

Za ovaj recept nema kuhanja niti znojenja na ljetnim vrućinama, sve što vam je potrebno sam jedna mala spravica spiralizator. U prilogu i info o spiralizatoru kojeg osobno koristim i imam odlično iskustvo.

Sastojci:

-2 velike tikvice spiralizirane u obliku tjestenine
-malo soka od limuna, prstohvat himalajske soli



Tikvice spiralizirajte u obliku tjestenina. Višak vode procijedite kroz gazu ili vrećicu za biljna mlijeka. Tjesteninu poškropite sa malo soka limuna i prstohvatom soli te ostavite oko 15 minuta.

Umak od bosiljka:

-2 oguljena i očišćena avokada

-1 ½ šaka  svježeg bosiljka

-3 žlice soka limuna

-1 žličica himalajske soli

-1 češanj češnjaka

-3-4 žlice maslinovog ulja

Sve sastojke stavite u blender i miješajte do finog umaka. Poslužite uz tjesteninu od tikvice.


Dobar tek




Nema komentara :

Objavi komentar