subota, 25. lipnja 2016.

Prirodni maslac za hidrataciju i preplanulu put

Isprobajte ovaj fini recept za domaći maslac od dragocjenih sastojaka, te nahranite svoju kožu prirodnim nutrijentima  uz pravilnu prehranu i kozmetiku.

Ovaj put odlučila sam napraviti jednostavan maslac koji će mi nahraniti kožu, revitalizirati je i dati joj boju bez ikakvih alergijskih reakcija. Upravo korištenjem prirodnih proizvoda činimo dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje našeg ekološkog sustava. Osim prirodne kozmetike ljeti je važna i pravilna prehrana. U prehranu je dobro ubaciti hranu koja sadrži beta karoten kao što su mrkva, rajčica, blitva, špinat , lubenica i dinja.Beta karoten pomaže u zaštiti kože od sunčevih zraka te ima snažno antioksidativno djelovanje.''





Izvor slike: www.thesleuthjournal.com

Sastojci u maslacu su: kokosov maslac, karite maslac, kakao maslac i ulje sjemenki mrkve.
Upoznajmo dobrobiti kokosovog ulja, karite i kakao maslaca

Hladno cijeđeno kokosovo ulje posjeduje brojna ljekovita svojstva za organizam. Dobiva se iz oraha koji raste na kokosovoj palmi, na sobnoj temperaturi je krutina, maslac, a na temperaturi od 25 stupnjeva prelazi u ulje. Kokosovo ulje je jako cijenjeno u kozmetičke svrhe. Odličan je prirodni losion za kožu zahvaljujući vitaminu E koji je snažan antioksidans te sprečava preuranjeno starenje kože, obnavlja oštećenu kožu te uklanja mrtve stanice s površine kože. Koža postaje glatka, hidratizirana i sjajna. Kokosovo ulje izvrsno uklanja šminku te pomaže kod podočnjaka i ima blagi anti age učinak i jedan je od najboljih prirodnih sredstava za njegu kose. Kokosovo ulje pomaže i kod tamnjenja kože, a važno je istaknuti da ima relativno nizak SPF od 3 do 5 te djelomično blokira ultraljubičasto zračenje. Njegovim korištenjem u kombinaciji s drugim maslacima dobivamo lijepi preplanuli ten. S obzirom na njegovu brzinu upijanja koža je nakon korištenja svilenkasta i sjajna pa se može koristiti i kao njega za kožu nakon izlaganja suncu.





Izvor slike: www.wiseowlorganics.com
Kakao maslac dobiva se hladnim prešanjem kakao zrna. Omiljen miris čokolade je kruta stabilna tvar koja se otapa na temperaturi  oko 35 stupnjeva. Koristi se u kozmetičke svrhe, ali i u kulinarstvu. Sastoji se od zasićenih masnih kiselina, monozasićenih i polinezasićenih kiselina. Zbog svog neodoljivog okusa i mirisa ponekad se pitamo da li ga je finije jesti ili mazati na tijelo. Vrlo se teško kvari zahvaljujući sadržaju antioksidansa, a sastavni je dio balzama za usne. Izvrsna je pomoć pri izradi prirodnih maslaca za bolju preplanulost, pospješuje tamnjenje, hrani i regenerira kožu nakon izlaganja suncu te pomaže u prevenciji preuranjenog starenja kože, a samim time i osvježava kožu i poboljšava njenu elastičnost.

Eterično ulje sjemenki mrkve bogato je beta karotenom, provitaminom A i vitamina A i E. Regenerira kosu i vlasište, hidratizira, djeluje protuupalno, potiče sintezu melanina te je česti dodatak losionima i kremama za sunčanje. Odličan je za njegu prije i poslije sunčanja jer potiče obnavljanje kože.

Vrlo je važno naglasiti da ovaj maslac ima vrlo mali zaštitni faktor tako da je slaba zaštita od sunca. Maslac hrani kožu i pospješuje brže tamnjenje kože te pruža glatku, preplanulu i svilenkastu kožu.

Sastojci:

-100 gr hladno tještenog kakao maslaca

-100 gr hladno tještenog karite maslaca

-100 gr ekstra djevičanskog kokos ulja

-10 -15 kapi eteričnog ulja sjemenki  mrkve

Na vodenoj kupelji rastopite kakao maslac, kokos i karite.Sve lagano pomiješajte , maknite s kupelji i kada se malo ohladi dodajte eterično ulje sjemenki mrkve te pomiješajte. Dobit ćete maslac koji je nahraniti vašu kožu i dati joj lijepu prirodnu boju. Maslac pohranite u maloj staklenoj posudi s poklopcem.






Nema komentara :

Objavi komentar