subota, 28. svibnja 2016.

Sirovi sladoled od karamele

Sa dolaskom vrućih ljetnih dana potraži i ti svoje osvježenje u našem omiljenom grešnom užitku –sladoledu. No ovaj put te pozivam da odbaciš kupovne sladolede koji su puni kalorija, nepotrebnog šećera, umjetnih bojila i konzervansa te odabereš svoju homemade verziju koja može biti jednostavna, neodoljiva a možda i bezgrešna.Sastojci:

-1 šalica natopljenih indijskih orašćića

-1 ½ limenka gustog kokos mlijeka-dr.Goerg

-15 datulja

-1/2 žličice cimeta

-1 ½ žlica sirovog kokos šećera

Indijske orašćiće natopite na nekoliko sati u vodi da omekšaju. Isto učinite i sa datuljama. U blender stavite oprane  i ocijeđene orašćiće, mlijeko i datulje te miksajte do fine i kremaste smjese, dodaje cimet i kokos šećer i još jednom sve dobro izmiješajte. U aparat za sladoled stavite smjesu na 40 minuta. Ako nemate aparat za sladoled smjesu odmah stavite u zamrzivač u jednu posudu te svakih pola sata pomiješajte kako se ne bi stvorio led.

Za pripremu domaćih sladoleda bez mlijeka , jaja i šećera postoji nekoliko opcija o kojima sam ja već pisala. Na mom meniju se već godinama nalaze razne kombinacije za pripremu finih kremastih sladoleda.Postoji nekoliko opcija kako napraviti sladoled:

1)Uzmite zrele banane i narežite ih na tanke šnitice te stavite u vrećicu za zamrzavanje i u zamrzivač. Odlična su podloga za raditi fine sladolede.Prije nego ćete pripremiti sladoled izvadite ih, ostavite ih 10 minuta vani pa ih stavite u blender.Ako želite čokoladni sladoled dodajte sirovi kakao prah, ako želite voćni dodajte maline ili omiljeno bobičasto voće te miješajte do fine kremaste smjese. Moj vam je savjet da uvijek imate viška smrznutih banana u frižideru jer ovo je najjeftiniji i najbolji sladoled

2)Odlične kremaste poslastice čine indijski orašćići.Indijske orašćiće natopite na nekoliko sati da omekšaju pa ih dodajte u blender. Kombinacije su razne: umjesto običnog mlijeka koristite svoje domaće mlijeko od badema ili kokosa. Zamjena za vrhnje je kokosovo vrhnje koje se stvori na vrhu limenke kokos mlijeka. U smjesu stavite jagode, marelice, mango, mentu, limetu itd. I eksperimentirajte. Kako bismo zamijenili nepotrebni šećer dodajte smrznutu bananu, med, svježe datuljeNema komentara :

Objavi komentar