utorak, 29. ožujka 2016.

Čoko proso brownies

S obzirom da su moji ukućani ljubitelji kremastih slastica odlučila sam se malo poigrati s receptom za brownies te napraviti iznimku bez orašastih plodova kako bi konačno uživali i oni koji imaju alergije na određene namirnice. 

Ovaj brownie je mekan i sočan, a kao glavni sastojak je korišten proso koji se odlično kombinira s datuljama i rastopljenom čokoladom

Isprobajte i vi ovaj brownies te iznenadite svoje ukućane



Sastojci:

-300 gr skuhanog prosa

-230 gr svježih datulja

-120 gr rastopljene domaće sirove čokolade

-50 gr mljevene chie pomiješane sa 100 ml vode

Navedene sastojke smiksati u blenderu pa prebaciti u zdjelu i dodati:

-50 gr pravog kokos brašna

-4 žlice meda ili javorovog sirupa



Sve zajedno dobro pomiješati te ostavite 20 minuta. Upalite pećnicu, tespiju obložite papirom za pečenje i podmažite kokos uljem.Vlažnu smjesu ravnomjerno nanesite u tepsiju i poravnajte. 

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite oko 50 -60 minuta. Izvadite i obavezno ostavite sat vremena da se potpuno ohladi. Ohlađeni brownies prelijte rastopljenom čokoladom i razrežite na kocke.
Napomena za proso:

Proso sam potopila preko noći u vodi u koju sam dodala malo soka od limuna, ujutro sam bacila vodu i dobro ga oprala kako bi se smanjila gorčina te stavila kuhati,

Dobar tek


4 komentara :

  1. Pozdrav Helena, može li se kuhani proso zamjeniti prosenim brašnom?? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav okus brašna je puno jači i gorči, tako da ga ja ne bi ovdje mijenjala. Puno bolje ide sa kuhanim prosom od njega napraviti ipak taj pire, kašastu smjesu

      Izbriši
  2. ovo ti je fantazija i fotke su krasne

    OdgovoriIzbriši