S obzirom da
su moji ukućani ljubitelji kremastih slastica odlučila sam se malo poigrati s
receptom za brownies te napraviti iznimku bez orašastih plodova kako bi konačno
uživali i oni koji imaju alergije na određene namirnice.
Ovaj brownie je
mekan i sočan, a kao glavni sastojak je korišten proso koji se odlično kombinira
s datuljama i rastopljenom čokoladom
Isprobajte i
vi ovaj brownies te iznenadite svoje ukućane
Sastojci:
-300 gr
skuhanog prosa
-230 gr svježih
datulja
-120 gr
rastopljene domaće sirove čokolade
-50 gr
mljevene chie pomiješane sa 100 ml vode
Navedene sastojke
smiksati u blenderu pa prebaciti u zdjelu i dodati:
-50 gr
pravog kokos brašna
-4 žlice
meda ili javorovog sirupa
Sve zajedno
dobro pomiješati te ostavite 20 minuta. Upalite pećnicu, tespiju obložite
papirom za pečenje i podmažite kokos uljem.Vlažnu smjesu ravnomjerno nanesite
u tepsiju i poravnajte.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pecite oko 50 -60
minuta. Izvadite i obavezno ostavite sat vremena da se potpuno ohladi. Ohlađeni brownies prelijte rastopljenom čokoladom i razrežite na kocke.
Napomena za
proso:
Proso sam
potopila preko noći u vodi u koju sam dodala malo soka od limuna, ujutro sam
bacila vodu i dobro ga oprala kako bi se smanjila gorčina te stavila kuhati,
Dobar tek
Pozdrav Helena, može li se kuhani proso zamjeniti prosenim brašnom?? Hvala
OdgovoriIzbrišiPozdrav okus brašna je puno jači i gorči, tako da ga ja ne bi ovdje mijenjala. Puno bolje ide sa kuhanim prosom od njega napraviti ipak taj pire, kašastu smjesu
Izbrišiovo ti je fantazija i fotke su krasne
OdgovoriIzbrišiobožavam!
OdgovoriIzbriši