četvrtak, 11. veljače 2016.

SIROVI ČUPAVCi & AVE DULCIS

Draga Tamara sa bloga Ave dulcis je konačno došla kod mene u goste  i za vas pripremila zdravu i slasnu deliciju koja će vas ostaviti bez daha. Pa zar smo sumnjali u njene kulinarske sposobnosti

Da vas ukratko upoznam sa Tamarom i njenom blogom koji me iz dana u dan oduševljava,  ne samo radi predivnih recepata i slika koje vidimo, nego radi pozitivne energije koju dobivamo kroz Tamarin rad

S vama dijelim Tamarinu priču:
Ave dulcis je Tamara 39god, iz Pule. Zaposlena mama koja svaki slobodan trenutak provodi u kuhinji. Iz osnovne životne potrebe i djetinjstva provedenog s nonom proizašla je velika ljubav prema kuhanju i kao rezultat svega ovaj blog. Rado se prisjećam nonine kuhinje, neki njeni recepte već su na blogu a sigurno će ih biti još. Nonini recepti su najčitaniji i to mi je posebno drago.



Recepte koje sam isprobala odlučila sam predstaviti na  blogu uz osobne komentare i popraćeno  autorskim fotografijama.  Zaljubila sam se u fotografiju, jer dobar recept treba još bolju fotku da zaokruži priču.  Danas se na blogu nalazi više od 300 različitih receptata, što slatkih što slanih jela, popraćeno s više od 600 fotografija. 

Recepti  su vrlo širokog spekta, od starih noninih slastica preko modernih kolačića i torta, veganskih, vegetarijanskih a u  zadnje vrijeme i sve popularnijih Raw (sirovojelskih) recepata.  Moja "mala bilježnica" s receptima danas je vrlo posjećem blog i inspiracija mnogima. Blog ima i svoj profil na facebooku.

Za Helenu i njezine čitatelje pripremila sam sirove čupavce, omiljenu slasticu iz djetinjstva na novi način. Uživajte

Raw čupavci

Sastojci:
-1 šalica indijski orašćica
-1/2 banane
-1/2 šalice kokosa
-vanilija
-1/3 šalice datulja
Sameljite indijske orašćiće do smjese brašna pa sve sastojke pomiješajte zajedno dok se smjesa ne počne držati zajedno. Stavite na kratko u hladnjak ili zamrzivač.Kada se smjesa stisnula razrežite na kocke, uvaljajte u čokoladnu glazuru i kokos
Čokoladna glazura:
-2 žlice  kokos ulja
-2 žlice raw kakao praha
Med

Sve sastojke rastopiti na vodenoj kupelji




4 komentara :

  1. Odgovori
    1. Na kokos za čupavce sitni ribani kokos u kojeg ga i uvaljamo. To zovemo kokos brašno no nije brašno nego ljuskice kokosa

      Izbriši
  2. Puno hvala što si me pozvala, uvijek ću se rado odazvati.
    Drago mi je da ti se svidio recept

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konačno draga da sam to i dočekala, a stvarno si mi napravila prekrasnu deliciju

      Izbriši