Draga Tamara sa bloga Ave dulcis je konačno došla kod
mene u goste i za vas pripremila zdravu i slasnu deliciju koja će vas ostaviti bez
daha. Pa zar smo sumnjali u njene kulinarske sposobnosti
Da vas ukratko upoznam sa Tamarom i njenom blogom koji me
iz dana u dan oduševljava, ne samo radi predivnih recepata i slika koje vidimo, nego radi pozitivne energije koju dobivamo kroz Tamarin rad
S vama dijelim Tamarinu priču:
Ave dulcis je Tamara 39god, iz Pule. Zaposlena mama koja svaki slobodan
trenutak provodi u kuhinji. Iz osnovne životne potrebe i djetinjstva provedenog
s nonom proizašla je velika ljubav prema kuhanju i kao rezultat svega ovaj
blog. Rado se prisjećam nonine kuhinje, neki njeni recepte već su na blogu a
sigurno će ih biti još. Nonini recepti su najčitaniji i to mi je posebno drago.
Recepte koje sam isprobala odlučila sam predstaviti na blogu uz
osobne komentare i popraćeno autorskim fotografijama. Zaljubila sam
se u fotografiju, jer dobar recept treba još bolju fotku da zaokruži priču. Danas se na
blogu nalazi više od 300 različitih receptata, što slatkih što slanih jela,
popraćeno s više od 600 fotografija.
Recepti su vrlo širokog spekta, od
starih noninih slastica preko modernih kolačića i torta, veganskih,
vegetarijanskih a u zadnje vrijeme i sve popularnijih Raw (sirovojelskih)
recepata. Moja "mala bilježnica" s receptima danas je vrlo
posjećem blog i inspiracija mnogima. Blog ima i svoj profil na facebooku.
Za Helenu i njezine
čitatelje pripremila sam sirove čupavce, omiljenu slasticu iz djetinjstva na
novi način. Uživajte
Raw čupavci
Sastojci:
-1 šalica indijski orašćica
-1/2 banane
-1/2 šalice kokosa
-vanilija
-1/3 šalice datulja
Sameljite indijske orašćiće do
smjese brašna pa sve sastojke pomiješajte zajedno dok se smjesa ne počne držati
zajedno. Stavite na kratko u hladnjak ili zamrzivač.Kada se smjesa stisnula
razrežite na kocke, uvaljajte u čokoladnu glazuru i kokos
Čokoladna glazura:
-2 žlice kokos ulja
-2 žlice raw kakao praha
Med
Sve sastojke rastopiti na vodenoj kupelji
Na koji se zocno kokos misli?
OdgovoriIzbrišiNa kokos za čupavce sitni ribani kokos u kojeg ga i uvaljamo. To zovemo kokos brašno no nije brašno nego ljuskice kokosa
IzbrišiPuno hvala što si me pozvala, uvijek ću se rado odazvati.
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da ti se svidio recept
Konačno draga da sam to i dočekala, a stvarno si mi napravila prekrasnu deliciju
Izbriši