ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

ČOKOLADNI MOUSSE S JAGODAMA

Sa velikim iščekivanjem napokon sam i ja dočekala sezonu jagoda. Ne mogu vam riječima opisati koliko obožavam jagode da sam danima smišljala što ću ja sve raditi od njih. Naravno najdraže su mi kad ih jedem same, mogla bi cijeli svoj život provesti na njima uz meni još najomiljenije voće  trešnje i smokve koje uskoro iščekujem. Da li znate da osim što su fine i neodoljivoga mirisa su i ljekovite. Da da imaju oni svojih ljekovitih svojstava, dobar su saveznik ljepote ( he he koja se možda i na meni ne vidi s obzirom koliko ih jedem) revitalizira kožu, osvježava ten, odličan su izvor vitamina C snažnog antioksidansa, sadrže u manjim količinama i vitamine B skupine uključujući i folnu kiselinu te  prehrambena vlakna koje poboljšavaju zdravlje probavnog sustava, kao i biljne fenole koji u kombinaciji s antioksidansima štite od karcinoma debelog crijeva.
Nakon svih ovih lijepih blagodata što reći osim da bi bilo jako poželjno da se nađu na vašem meniju
Za kraj častim vas sa jednim divnim receptom


RECEPT

Sastojci:
-2 manja mesa avokada
-1 velika smrznuta banana
-400 gr domaćih svježih jagoda
-5 žlica kakao praha
-2 žlice rast.kokos.ulja
-1 žličica vanilije
-6 žlica meda ili agave( količinu prilagodite ovisno o slatkoći jagoda, umjesto meda ili agave možete zamijeniti sa suhim voćem po izboru)


U blender staviti sve sastojke malo po malo osim kokosovog ulja, pomiješati dobro do kremaste smjese, dodati rastopljeno kokosovo ulje i pomiješati.Dobivenu smjesu staviti u hladnjak na nekoliko sati. Izvadite iz hladnjaka i poslužite



Nema komentara :

Objavi komentar