nedjelja, 11. svibnja 2014.

BEZGLUTENSKI SLADOLED OD JAGODA

Ovaj sladoled je idealan za osobe osjetljive na gluten i laktozu

Helena Jakoliš postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za osvježavajući lagani sladoled od jagoda. 

Na tržnicu po jagode

Helena na tržnici voli kupovati jagode kad im je sezona zbog njihova mirisa, neodoljivog okusa, a kaže da joj olakšavaju neke od zdravstvenih tegoba te su dobar saveznik ljepote.

Sastojci

-200 ml bademova mlijeka

-200 g natopljenih indijskih oraščića

-2 velike smrznute banane

-500 g domaćih svježih jagoda

-3 do 4 žlice kokosovih ljuskica

-3 žlice kokosovog ulja

-5 do 6 žlica meda ili med u kombinaciji sa stevijom

-4 suhe smokve

Priprema bademovog mlijeka

Za pripremu bademova mlijeka potrebno ti je 100 g badema koje je potrebno ostaviti cijelu noć natopljene u vodi. Nakon namakanja bademe operi, oguli im kožicu, stavi u blender zajedno sa 600 ml vode dok ne dobiješ finu kremastu smjesu. Smjesu procijedi kroz gazu, a ono što ti ostane možeš iskoristiti za kolače. Mlijeko vrati u blender, dodaj mu 1 žličicu vanilije i 3 do 4 natopljene suhe smokve.

Priprema sladoleda

U blender stavi domaće bademovo mlijeko, dodaj natopljene ocijeđene indijske oraščiće. Miješaj  i postupno dodaj sve sastojke osim kokosovog ulja. Miješaj dok ne dobiješ kremastu smjesu, a potom dodaj kokosovo ulje i još jednom sve izmiješaj. Dobit ćeš oko litru sladoleda, koju izlij u kalupe za sladoled i ostavi par sati u zamrzivaču.
Komentar Zdrave Krave: Helenin recept za sladoled sadrži sve zdrave sastojke i izvrstan je za osobe osjetljive na laktozu i gluten. Priprema je jednostavna, iako zahtjeva dobru organizaciju radi badema koji se trebaju namakati. Pohvala Heleni i za fotografijuafiju.




Nema komentara :

Objavi komentar