subota, 6. veljače 2016.

POMFRIT OD PASTRNJAKA- SPECIJALNO IZDANJE DOBRE HRANE

SPECIJALNO IZDANJE DOBRE HRANE- BEZ GLUTENA ZDRAVO I SLASNO

Priča o zdravoj i slasnoj hrani bez glutena širi se sve više. 
Ovaj put je časopis Dobra hrana koji nas oduševljava prekrasnim fotografijama i različitim receptima odlučio i prednost dati bezglutenskoj kuhinji što me je izuzetno jako razveselilo.





Foto: Tom Dubravec, Eph


Kada sam dobila poziv da prisustvujem te sa čitateljima podijelim moj svijet prehrane koja mi je promijenila život na bolje, nisam ni sekunde razmišljala da to odbijem, nego sam sa zadovoljstvom prihvatila , te se bacila na stvaranje ideja kako da vam u što boljem svjetlu napravim jela u kojima ćete istinski biti oduševljeni. 

Mnogi od nas misle da je prehrana bez glutena nedovoljno dobra i bezuuksna, no grdno se varaju. 
Otvaraju nam se puno različitih, ljepših i finih jela  za koje je potrebno samo malo volje i truda.

S obzirom da sam dobila u ruke da sama biram što ću napraviti odlučila sam ovaj put iznenaditi sve od vas i pomiješati različite stilove prehrane od sirove, paleo i zdrave bezglutenske prehrane

Za vas sam napravila fina peciva koje možete servirati za doručak, a kao ručak prefini pomfrit od pastrnjaka .A majoneza, ne ne to nije klasična majoneza to je extra umak od indijskih orašćića. 
Uz dodatak moćnog super začina kurkume- Kurkuma je stvarno kraljica začina i ima prednost u mojoj kuhinji. 

A kakav bi to bio meni bez slastica.



Čokoladna karamel srca


                                    
                                                               Sirove mini limun tortice

Zavirite u najnoviji broj časopisa Dobra hrana jer vas čeka iznenađenja:
1)       Paleo peciva
2)       Pomfrit od pastranjaka + veganska majoneza
3)       Raw jaffa torta
4)       Sirove mini limun tortice
5)       Čokoladna srca sa karamel punjenjem

P    POMMES FRIES OD PASTRNJAKA + VEGANSKA MAJONEZA

      Vjerujem da su mnogi od nas ljubitelji pomfrita , među njima sam i ja bila godinama i tako je i dalje ostalo.No otkad sam oboljela od celijakije prženu hranu već ne jedem godinama, biram sve što je jednostavnije i lakše za probaviti. 
      
      Nedavno sam otkrila pastranjak i ostala oduševljena ovim povrćem, što da vam kažem, skoro nema razlike između okus običnog krumpira i ovog predivnog pastrnjaka. A ujedno htjela bi vam napomenuti da ovo povrće i začin sadrži obilje vitamina C, vitamine B skupine, vitamin E. Ujedno koristi se za regulaciju krvnog tlaka, odličan je diuretik, pomaže kod reume, bolova i nadutosti u crijevima

:      Sastojci: 

-3 velika pastrnjaka
-2-3 velike žlice rastopljenog ekstra djevičanskog kokos ulja
-2 žličice himalajske soli
-1 žličica začina –kim, ružmarin, origano, malo crvene paprike



Pastrnjak ogulite, narežite u obliku pommes fritesa, prelijte uljem i začinom i ostavite da se marinira 15 minuta.Uključite pećnicu zagrijte je na 200 stupnjeva. Obložite pleh papirom za pečenje, stavite narezano povrće i pecite oko 20 minuta povremeno miješajući.

Nakon 20 minuta pojačajte na 220 stupnjeva i pecite još 20 minuta dok ne porumeni miješajući pazeći da ne zagori. Izvadite i poslužite uz raw majonezu.

Raw majoneza:

-1 šalica natopljenih ind. Orašćića
-1/3 šalice vode, 2 žlice soka limuna
-prstohvat himalajske soli
-2 žlice maslinovog ulja
-1 žličica češnjaka u prahu, prstohvat himalajske soli

Sve sastojke smiksajte u blenderu do fine i glatke teksure

Uživajte u receptima , za sve ovo samo je potrebno malo volje i truda, ostatak recepata potražite u najnovijem broju časopisa

Zahvaljujem časopisu Dobra hrana što nam je omogućio da se širi svijest o zdravoj i slasnoj prehrani bez glutena




1 komentar :

  1. čestitke od srca, drago mi je da su recepti bez glutena napokon pronašli svoje mjesto jer si ti dokazala da to mogu prave delicije

    OdgovoriIzbriši