srijeda, 2. prosinca 2015.

Sirova veganska makovnjača

Nakon dva mjeseca velikog rada na projektu gdje mi je najveća želja bila razveseliti sve vas i pokazati vam da blagdanska hrana može biti fina iako som na bezglutenskoj prehrani stiže vam mala knjižica sa receptima naših poznatih blogera. 
Umjesto tradicionalnih recepata za vas smo pripremili blagdanske slastice slastice prema raw, paleo i lchf prehrani koje će vas doslovno ostaviti bez daha
Kada sam krenula s ovim projektom oko sebe sam okupila sebe jako drage blogere koje već duže pratim i čije blogove volim na poseban način. Vjerovala sam u njih i njihov rad, za mene su napravili posebna djela
Svi zajedno potrudili smo se da uživate u Božićnom vremenu na zdrav način, uz prefine recepte
Ovim putem željela bih se zahvaliti svim blogerima za sva trud koji su uložili i predivnu kuharicu koja je nastala kao rezultat

Hvala časopisu 100 posto prirodno koji nam je omogućio tu priliku da vam uljepšamo mjesec prosinac i u vaše domove donosemo predivnu čaroliju blagdanskih slastica


Ono što smo željeli je da se knjižica ne plaća i da bude kao poseban prilog samo za vas


Sastojci za koru:
-130 gr dehidrirane heljde ( heljdu sam potopila preko noći u vodi i malo soka od limuna, ujutro je dobro oprala te osušila)
-150 gr sitno ribanog kokosa www.svetahrana.eu
-160 gr datulja


Punjenje:
-80 gr maka natopljenog preko noći-mak u sebi sadrži alkaloide pa ga potopi preko noći u malo vode
-135 gr datulja
-sok 1 naranče, ribana korica neprskane naranče
-30 gr mljevene chie



Heljdu sameljite u blenderu do smjese brašna, a datulje natopite da omekšaju pa ih smiksajte u pire
U zdjeli pomiješaj mljevenu heljdu, kokos ljuskice te smiksane datulje .Smjesu stavi na kratko u hladnjak pa je razvaljajte u obliku kvadrata
Pripremite nadjev


Mak sameljite i potopite ga preko noći u malo vode. Ujutro bacite vodu, dodajte sok naranče, koricu, smiksane natopljene datulje i na kraju mljevenu chiu te pustiti na kratko vrijeme da smjesa nabubri. Smjesom nadjenite na koru i lagano je umotajte u roladu.





1 komentar :