ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

Rafaello torta



Dragi moji, danas na svoj 
 27 rođendan odlučila sam vas počastiti sa receptom koji je do sada najviše osvojio moje ukućane

Vjerujem da su mnogi od vas ljubitelji kokosa, a među njima i rafaello kuglica kao i torte.  U ovoj jednostavnoj torti dominira jedna fina nota koja se doslovno topi u ustima

Stiže nam vrijeme blagdana, pa iskoristi ovaj recept i razveseli svoje najmilije




Sastojci za kalup od 18 cm:
Kora:


-1/2 šalice mljevenih badema
-1/2 šalice kokos ljuskica- koristila sam dr.Goerg
-5-6 natopljenih datulja i smiksanih u pire
Sve sastojke zajedno pomiješajte u zdjeli, uzmite kalup i obložite ga papirom za pečenje te ravnomjerno nanesite smjesu. Stavite u hladnjak.Pripremite kremu:



Krema:
-2/3 šalice natopljenih ind. orašćića
-1 šalica kokos ljuskica
-1 limenka gustog kokos mlijeka 350 ml- dr.Goerg www.svetahrana.eu
-1/3 šalice rastopljenog kokos ulja
-1/3 šalice meda

U blenderu pomiješajte na velikoj brzini natopljene indijske i kokos mlijeko, dodajte ljuskice i sladilo, pomiješajte i na kraju dodajte kokos ulje i miješajte do glatke smjese.Smjesu ravnomjerno nanesite na koru i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne




 Od srca vam želim sve najbolje za blagdane, hvala što me pratite


2 komentara :

  1. Sretan ti rođendan draga, tortica je divna i vjerujem vrlo ukusna.
    Uživajte

    OdgovoriIzbriši