nedjelja, 25. listopada 2015.

Rajski složenac od jabuka i datulja


 Polako nam zima kuca na naša vrata, a osim tmurnih dana koje nam donosi, neizostavna je bez finih i ukusnih plodova poput jabuka i začina koje nas omame predivnom toplom aromom, jednom posebnom  notom koju ne mogu opisati


Za vas sam pripremila jednostavan desert koji je ne iziskuje puno vremena niti truda, a kao rezultat nastaje jedna posebna čarolija. 

Jedan od najposebnijih zimskih začina je cimet, finog slatkastog okusa i tople arome. Neizostavan je dio mog jelovnika, a vrlo je važno kojeg kupujete. 

Na tržištu postoji puno cimeta, a dva najpoznatija su: cejlonski cimet i indijski cimet. Pri kupnji treba pripaziti da se ne koristi indijski koji u sebi sadrži opasan spoj kumarin koji oštećuje bubrege. 
Uzimajte cejlonski koji je ljekovit i koji nema nuspojava kao indijski



 Sastojci:
-6 jabuka

Punjenje:

-4 žlice rastopljenog kokos ulja
-1 šalica nasjeckanih oraha
-1 naribana jabuka
-10 natopljenih datulja
-1 žlica cimeta
-po želji 1 žlica kokos šećera


Na laganoj vatri rastopite kokos ulje.U međuvremenu u blenderu smiksajte natopljene datulje, dodajte naribanu jabuku i cimet te kokos šećer. Sve zajedno dodajte smjesi kokos ulja , dodajte sjeckane orase te pomiješajte lagano oko 5 minuta.

U međuvremenu izdubite jabuke, poškropite ih sokom limuna, u svaku jabuku stavite nadjev i pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min sve ovi o pećnici

Uživajte u prefinom i jednostavnom desertu





3 komentara :