S obzirom da su kupovni sladoledi prepuni umjetnih dodataka, konzervansa i šećera, iskoristite dobdrobiti domaćih sladoleda i napravite poslasticu u kojoj ćete uživati
Za osnovu
sladoledu narežite si banane i stavite ih u zamrzivač.Možete raditi različite
kombinacije: dodati sirovi kakao za čokoladni ili rogač u prahu, za
osvježavajući dodati maline ili bobičasto voće po želji, za ljubitelje kokosa kombinirati ribani kokos i kokos mlijeko
Ovi
sladoledi su pogodni za sve koji su osjetljivi na gluten, mliječne proizvode
kao i orašaste, a pogotovo za djecu da ih primati te ovim jednostavnim neodoljivim kombinacijama
Sastojci za
sladoled od kokosa:
-100 gr
gustog kremastog kokos mlijeka-koristila sam dr.Goerg
-50 gr
sitnog ribanog kokosa
-1
1/2 smrznuta banana
Sve sastojke
stavite u blender i pomiješajte do fine kremaste teksture. Uzmite kalupe za
sladoled i napunite ih smjesom pa stavite u zamrzivač da se stisne
Sastojci za
sladoled od manga:
-1 ½
smrznuta banana
-1 mango
-50 ml kokos
mlijeka( može i bez njega)
-2 žlice
soka od limete
Sve sastojke
pomiješajte u blenderu i dobivenom smjesom punite kalupe
U slast
Predivne slike! Dopada mi se recept :)
OdgovoriIzbrišiHvala vam puno od srca draga Nataša, jednostavno je fino i osvježavajuće
Izbriši