utorak, 16. lipnja 2015.

SLADOLED TORTA OD TREŠANJA

Dragi moji posjetitelji, polako smo dočekali i drugi rođendan mog bloga

Ovim putem željela bih vam se zahvaliti što ste se družili sa mnom u ove dvije godine i što me i dalje redovito pratite, hvala vam na svim pohvalama i kritikama i savjetima, nadam se da sam barem ispunila dio vaših očekivanja, a dala sam sve od sebe koliko sam uistinu mogla

Kada sam prije nekoliko godina teško oboljela i kada me je dijelila linija između života i smrti, odlučila sam unijeti puno promjena u moj život, a jedna od promjena je bila i uvođenje što više zdravih navika, te pomaganje onima koji se nalaze u teškoj zdr. situaciji. Sa boravkom u bolnici i upoznavanju osoba s teškim dijagnozama naučila sam cijeniti život i u njemu uživati

Upravo to pomaganje me jako veseli i daje dodatnu energiju za sve, uz to zaboravljam na sve poteškoće koje mi život može donijeti, a ono što me najviše veseli je što sam odlučila to prenijeti u knjigu na kojoj polako radim i koja me ispunjava. 

Zašto kažem polako, zato što je sve to skup trošak, iziskuje puno vremena i novaca , a za razliku od nekih niti se promoviram niti zarađujem. Sve što radim radim sama i uz pomoć svojih roditelja, i ako je izdam biti ću presretna jer znam da je to djelo mojih ruku bez ikakvog promoviranja, nikada nisam gledala materijalnu korist  i znam koliko je teško svima sa slabim primanjima jer se i  sama nalazim u toj poziciji i da mi nije pomoći roditelja ne znam kako bi i preživljavala, a najbitnije od svega je da mi jedni drugima pomažemo jer život je samo jedan.
 Nadam se da će svi oni sa  zdrastvenim poteškoćama i alergijama na puno namirnica dobiti jednu posebnu knjigu i da ću svima vama ispuniti očekivanja. A i ako je ne uspijem izdati biti ću presretna opet jer sam upoznala posebnu ekipu : A TO STE VI DRAGI MOJI POSJETITELJI, JOŠ JEDNOM OD SRCA VAM PUNO HVALA I NADAM SE I DALJE LIJEPOM DRUŽENJU S VAMA


ROĐENDANSKA SLADOLED TORTA:





Sastojci za sladoled od trešanja:

-300 ml gustog kremastog kokos mlijeka-koristila sam mlijeko dr. goerg kojeg sam preko noći stavila u hladnjak
-1 šalica natopljenih ind.orašćića
-1 1/3 šalica trešanja
-1/3 šalice rastopljenog kokos ulja
-1/2 šalice kokos ljuskica
-1 žlica soka od limete
-1 do 1 1/2 šalica  natopljenih svježih datulja-količinu slatkoće prilagodite svom okusu

U blenderu smiksaj natopljene datulje sa malo vode. Smjesu prebaci u zdjelu.U blender dodajte natopljene indijske i kokos mlijeko, promiješaj i dodaj lagano sve sastojke i miješaj do fine kremaste smjese. Smjesu izlij u kalup za torte i stavi u zamrzivač na nekoliko sati. Kada se smjesa stisla napravi preljev od kokosa

Preljev od kokosa:

-120 ml kokos mlijeka
-30-40 ml kokos ulja
-3-4 žlice kokos ljuskica
-2 žlice kokos nektara
Sve sastojke smiksaj u blenderu i prelij preko sladoled torte







2 komentara :