ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

SIROVA VEGANSKA PITA OD JAGODA

Nakon malo podužeg izostanka radi preuređenja bloga i  brojnih obaveza vraćam se s novim finim i jednostavnim receptom.Krenula je sezona jagoda, meni iznimno očaravajućeg voća , neizostavni dio mog jelovnika uz trešnje

 Što to kriju te male slatke bobice pitamo se: jagode sadrže obilje vlakana, niskokalorične su pa ih i nazivaju kraljicom zdravlja i vitke linije.Sadrže vitamin C te obilje antioksidansa, snažnih spojeva koje štite organizam od djelovanja slobodnih radikala.Pomažu u regulaciji kolesterola, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sustav, reguliraju tjelesnu težinu

Sastojci za koru;

-1 1/3 šalice orašastih plodova po želji -ja sam koristila bademe
-1/2 šalice kokos ljuskica
-1 šalica natopljenih svježih datulja
Datulje potopi na nekoliko sati da omekšaju.U blenderu samelji orašaste plodove po želji do fine smjese, smjesu prebaci u zdjelu pomiješaj sa kokosom.U blenderu smiksaj datulje do fine smjese, pa ih pomiješaj u zdjeli sa ostalim sastojcima.Uzmite kalup za pitu i obložite smjesom te stavite u zamrzivač da se stisne



Nadjev:

-3/4 šalice natopljenih i dehidriranih ind.orašćića
-1 šalica jagoda
-80 gr kokos vrhnja-vrhnje koje se stvori na vrhu kokos mijeka
-50 gr kokos ljuskica
-30 ml rastopljenog kokos ulja
-1 1/2 šalica natopljenih datulja- količinu slatkoće prilagodite ovisno o svojem okusu
 Šalica je bila od 2.2 dcl


U blenderu pomiješajte indijske sa malo vode da se pokrene dodajte jagode, kokos vrhnje, ljuskice i natopljene smiksane datulje , miješajte do fine kremaste smjese pa na kraju dodajte kokos ulje i sve pomiješajte. Smjesu izlijte na koru, ako želite da vam boja kreme bude intenzivnija dodajte malo soka od cikle. Na nadjev po želji stavite jagode pa stavite u zamrzivač da se stisne


Dobar tek





3 komentara :