subota, 18. listopada 2014.

BEZGLUTENSKI FRANCUZ

Za vas sam napokon pripremila kruh u kojem mogu svi uživati. Zahvaljujući ideji gospođe Marijane gdje je pripremila fini francuz i ja sam se odlučila na isprobavanje kruha kojeg bi mogli koristiti svi sa velikim ograničenjem u prehrani. Recept sam izmijenila, probala sam dva puta raditi prvi put mi je bio fin i bila sam sretna što sam napokon nešto pronašla, a drugi put sam odlučila malo eksperimentirati i u kruh dodati mljevene sjemenke bundeve koje su mu dale posebnu aromu.S obzirom da sam dobivala brojne upite od mama da pronađem kruh u kojem će i djeca s brojnim alergijama uživati sretna sam što je na kraju uspjelo a idući zadatak mi je pronaći i finu kombinaciju sastojaka bez orašastih plodova.Ovaj kruh se jako brzo sprema, a možete ga koristiti uz različite namaze od domaće nutelle pa do finih namaza. Najfiniji je dok je hrskav
Moram ga još isprobati u dehidratoru, pada mi ideja i kao podloga za pizzu i krekere, no to ostavljam sad za idući zadatak pa se javim sa rezultatom
Još jednom hvala gospođi Marijani na ideji



 Smjesa za 3 francuza:

-150 gr badema
-150 gr sjemenki sezama
-100 gr sjemenki bundeve
-150 gr chia sjemenke (za sve one koje mogu koristi lan, možete ga dodati u recept umjesto chia sjemenki jer je isplativiji)
-1 1/2 žličica him.soli
-2 -3 velike žlice kima
-3 žlice psyliuma
-350 ml-420 ml vode



Sameljite bademe do fine smjese brašna, isto učinite sa sezamom i bundevom, pomiješajte, dodajte mljevene chia sjemenke te začine i psylium, polako dodajte vodu, kruh vam ne smije biti niti premekan niti pretvrd. Podijelite ga na 3 dijela, te ga razvaljajte, ja sam koristila valjak, oblikujte u francuz i uvaljajte  u sezam.Uključite pećnicu na 180 i pecite oko 45-50 min dok ne bude fino hrskav

Uživajte
Dobar tek





















1 komentar :