srijeda, 20. studenoga 2013.

MINI ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Dragi moji
Tražite nešto fino i jednostavno za vašu dječicu, a ujedno da je bez glutena i mliječnih proizvoda.Upravo vam donosim recept  sa finom kombinacijom kakaa i orašastih plodova  iz koje nastaje jedan fini mousse koji se topi u ustina.Toplo nadam da ćete ga isprobati i uveseliti vašu djecu, a naravno i sami sebe.


Sastojci:

-1 1/2 šalica natopljenih i dehidriranih ind.orašćića
-1/3 šalica kakao praha
-2 žličice vanilije u prahu
-1/4 šalice agave
-1 1/4 šalica vode
-1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
-1 šalica natopljenih ind.orašćića
-1 šalica natopljenih makadamija orašćića(ako ih nemate povećajte količinu ind.orašćića)
-1 šalica badem brašna
-1/2 šalice kakao praha
-2 datulje
-2 žličice kokos.ulja

Za mousse: kombinirajte prvih 6 sastojaka u blenderu do glatke i kremaste smjese.Nakon toga smjesu stavite u zamrzivač.U blenderu sameljite indijske i makadamija orašćiće do sitnih mrvica, dodajte ostatak smjese i miješajte do kremaste smjese.Uzmite posudu i obložite je masnim papirom za pečenje te smjesu izlijte u nju pa stavite u zamrzivač na pola sata.Nakon pola sata uzmite kolač iz zamrzivača, lagano izrezati na 1/2 kriške, prelijte s moussom od čokolade i na vrh stavite ostatak kriške. PO želji napravite čokoladni preljev i ukrastite bobicama.
Uživajte
cake3

Izvor stranice: www.forkandbeans.com





Nema komentara :

Objavi komentar