četvrtak, 28. srpnja 2016.

Paleo pizza koja ne poznaje granice

Napokon! Odlučila sam s vama podijeliti moj najnoviji recept i to za savršeno bezglutensko tijesto za pizzu u kombinaciji sa prefinim sirom od indijskih oraščića.Ako si jedan od onih kojima uz gluten smetaju mliječni proizvodi, jaja i bezglutenske žitarice ovo je idealan recept za vas.

Uživajte u pizzi koja ne poznaje granice.




Sastojci za tijesto:

-85 gr mljevenih badema

-100 gr tapioka praha

-30 gr mljevene chie pomiješane sa 70 ml vode

-2 žlice kokosovog brašna

-4 žlice punomasnog kokosovog vrhnja

-3 žlice maslinovog ulja

-1 žličica himalajske soli

-1 žličica sode bikarbone pomiješane sa 2 žlice soka od limuna



Mljevenu chiu pomiješajte sa vodom i ostavite da nabubri 10 minutaU zdjeli  pomiješajte suhe sastojke, a posebno mokre sastojke. Nakon toga pomiješajte sve sastojke zajedno i dobro rukama obradite tijesto. Uzmite papir za pečenje, pospite ga sa malo tapioka praha i razvaljajte koru.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva . Prebacite koru u tepsiju i pecite 15 minuta.Nakon 15 minuta izvadite, prelijte umakom od rajčica i po vrhu sirom od indijskih orasčića. Pospite origanom i začinom po želji i pecite još oko 15 minuta dok se sir ne rastopi.Ukrasite je sa povrćem.
Dobar tek!

Umak:

-passata od rajčice

Sir od indijskih oraščića:

-200 gr natopljenih indijskih oraščića

-60-80 ml vode

-1 žlica soka od limuna

-1 žlica tapioke

-himalajska sol


Sve sastojke smiksajte u blenderu do fine kremaste smjese.




Nema komentara :

Objavi komentar