Za tebe sam
pripremila fin i jednostavan pesto jer sam
odlučila iskoristi sezonu kelja u svom vrtu. Do sada sam ga
najviše konzumirala u smoothijima, a moj nadraži
snack je definitivno čips
od kelja koji me je oduševio i koji se zna češto naći na mom
meniju. Isprobaj moj ukusan i aromatičan namaz od kelja
Sastojci:
-1 šalica narezanog kelja
-2 mala crvena luka, ½ žličice mljevenog češnjaka
-1/4 šalice vode, ¼ šalice maslinovog ulja
-3-4 žlice soka od limuna
-2/3 šalice indijskih orašćića
-1 žličica začinskog bilja , 1 žličica himalajske soli
Kelj nareži na tanke
komade bez peteljke, i dobro operi te masiraj nekoliko minuta rukama kako bi se
smanjila njegova gorčina.Nakon toga obriši ga papiratim ručnicima i ostavi
nekoliko minuta da se osuši.Prebaci kelj u blender s ostalim sastojcima i
miješaj dok ne postane namaz.Dobit ćeš malo jači okus pesta( za manje intezivan
okus možeš i smanjiti količinu crvenog luka .Pesto posluži uz omiljene krekere
ili bezglutenski kruh
super paše novi header!!
OdgovoriIzbriši