četvrtak, 4. prosinca 2014.

AROMATIČAN NAMAZ OD KELJA

Za tebe sam pripremila fin i jednostavan pesto jer sam odlučila iskoristi sezonu kelja u svom vrtu. Do sada sam ga najviše konzumirala u smoothijima, a moj nadraži snack je definitivno čips od kelja koji me je oduševio i koji se zna češto naći na mom meniju. Isprobaj moj ukusan i aromatičan namaz od kelja



Sastojci:
-1 šalica narezanog kelja
-2 mala crvena luka, ½ žličice mljevenog češnjaka
-1/4 šalice vode, ¼ šalice maslinovog ulja
-3-4 žlice soka od limuna
-2/3 šalice indijskih orašćića
-1 žličica začinskog bilja , 1 žličica himalajske soli
Kelj nareži na tanke komade bez peteljke, i dobro operi te masiraj nekoliko minuta rukama kako bi se smanjila njegova gorčina.Nakon toga obriši ga papiratim ručnicima i ostavi nekoliko minuta da se osuši.Prebaci kelj u blender s ostalim sastojcima i miješaj dok ne postane namaz.Dobit ćeš malo jači okus pesta( za manje intezivan okus možeš i smanjiti količinu crvenog luka .Pesto posluži uz omiljene krekere ili bezglutenski kruh



1 komentar :