srijeda, 20. kolovoza 2014.

BEZGLUTENSKI ČOKO KOKOS HRSKAVCI

Dragi moji posjetitelji
Donosim vam recept za vrlo jednostavne bezglutenske čoko hrskavce. Nakon vaših upita kako oboljeli od celijakije mogu spremiti nešto brzo, a da je fino i njima i njihovoj djeci, odlučila sam malo eksperimentirati i pružiti vam to zadovoljstvo. Spoj kakaa i kokosa se doslovno topi u ustima, a najviše će vas razveseliti vrlo jednostavna priprema. Nadam se da ćete uživati i vi i vaša djeca
Uživajte u finim hrskavcima
Sastojci:
-2 šalice dehidriranog kokosa
-1 šalica mljevenih badema
-3 žlice sirovog kakao praha
-1 žličica cimeta
-6 žlica rastopljenog kokos ulja
-5-6 žlica meda


U zdjeli pomiješajte kokos , mljeveni badem, cimet i kakao, pa lagano dodajte kokos ulje i med, dobro pomiješajte. Pripremite žlicu za sladoled, tepsiju obložite papirom za pečenje, te smjesom punite žlicu za sladoled i nježno pritisnite na papir za pečenje. Ponovite do ostatka smjese. Upalite pećnicu na 180-190 stupnjeva i pecite oko 10-12 minuta. Ne više točno toliko minuta jer će se raspasti
Važna napomena: izvadite i ostavite pola sata da se ohladi, nemojte ih dirati jer će se stisnuti tek za pola sata







2 komentara :