subota, 29. ožujka 2014.

OSVJEŽAVAJUĆA TORTA

Uživajte u ovoj divnoj osvježavajućoj torti, neodoljivom spoju kokosa, kakaa i rogača



Sastojci za bijeli sloj:
-200 ml kokosovog mlijeka kojeg ste stavili u hladnjak preko noći + kokosovo vrhnje koje će se stvoriti na vrhu mlijeka
-120 gr kokos ljuskica
-1 žlica limunovog soka
-1 žličica vanilije
-150 gr natopljenih indijskih orašćiča
-4 žlice kokosovog ulja
-3-4 suhe smokve
-3-4 žlice meda
Sve sastojke osim kokosovog ulja dobro pomiješajte u blenderu do kremaste smjese, nakon toga dodajte ulje i dobro pomiješajte. Smjesu ravnomjerno nanesite u kalup pa u zamrzivač da se stisne , a za to vrijeme napravite čokoladni sloj.


Sastojci za čokoladni sloj:
-1 ½ meso avokada
-1 ½ smrznuta banana
-150 ml kokosovog mlijeka
-100 gr natopljenih  indijskih orašćića
-10 natopljenih suhih smokvi
-2 žlice narančinog soka
-4 žlice rastopljenog kakao maslaca
-3 žlice kakao praha
-1 žlica rogača
-4 žlice meda
U blenderu pomiješajte meso avokada sa smrznutom bananom i kokosovim mlijekom, dobro pomiješajte dodajte natopljene indijske orašćiće i natopljene suhe smokve,sok,  pomiješajte, dodajte kakao i  med, sve dobro pomiješajte te na kraju dodajte 3 žlice rastopljenog kakao maslaca. Smjesu stavite na bijeli sloj i u zamrzivač da se stisne

Uživajte





2 komentara :

  1. Jesu li kokosove ljuskice kokosove pahuljice ili, kako piše na pakiranju, kokosovo brašno?
    Neupućena :D
    Hvala na receptu, čini se super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Romi, hvala, kokos ljuskice su fino mljeveni kokos, znači ne pravo kokosovo brašno kao brašno nego sitne ljuskice

    OdgovoriIzbriši