nedjelja, 29. rujna 2013.

TORTA SA NAROM I MALINAMA

Počela nam je prekrasno jesensko razdoblje, a s time i obilje voća .Upravo se na mom jelovniku našao nar tako da sam odlučila iskoristiti njegovo vrijeme i napraviti jednu slatku deliciju- kombinacija malina i nara je stvarno nešto savršeno, pa eto i vi isprobajte

Sastojci za koru:

-2 šalice natopljenih i dehidriranih badema
-10 suhih smokvi
-10 žlice kokos ljuskica
-3 žlice rast.kokos.ulja
-4-5 žlica meda
-vode po potrebi
Suhe smokve stavite na nekoliko sati potapati u vodi.Za to vrijeme bademe usitnite u blenderu do finih mrvica pa smjesu prebacite u zdjelu.Smokve operite i sa malo vode ih usitnite u kašu u blenderu pa prebacite smjesi badema, dodajte kokos ljuskice, med i na kraju rastopljeno kokosovo ulje i sve dobro promiješajte. Smjesa se mora držati zajedno, dobivenu smjesu ravmomjerno raširite u kalup za torte.

Pripremite punjenje:
-400 gr natopljenih indijskih orašćića
-2 smrznute banane
-200 ml svježeg soka od nara
-250 gr malina
-200 ml vode ili badem mlijeka
-4 žlice rastopljenog kokosovog ulja
-5-6 žlica meda
Indijske orašćiće stavite u blender sa vodom ili mlijekom, miješajte do glatke smjese, dodajte banane, pomiješajte, pa dodajte sok od nara , maline i miješajte do glatke smjese, dodajte med i na kraju kokosovo ulje i sve dobro pomiješajte do kremaste teksture. Smjesu ravnomjerno raširite u kalup za torte i stavite na nekoliko sati u zamrzivač da se stisne.
Uživajte s ljubavlju
Nema komentara :

Objavi komentar