Iskoristi ovo zimsko doba koje nam
donosi predivne začine poput cejlonskog cimeta, te napravi svoju homemade
sirovu čokoladu koja će vam se topiti u ustima radi fine punoće okusa
Recept za domaću sirovu čokoladu
oduševit će mnoge jer je priprema vrlo jednostavna. Za razliku od kupovne čokolade, ova čokolada je zasitnija i energetski bogatija
Ljubitelji čokolade će najćešće
pojesti cijelu tablu,a za ovu poslasticu
dovoljna su dva zalogaja
Sastojci:
-140 gr kakao maslac
-40 gr sirovog kakao praha
-1 žličica sirove vanilije u prahu
-1 žličica cejlonskog cimeta
-50 -60 gr kokos šećera
-sjeckani lješnjaci, kakao zrna
U ovom receptu korišten je kokos
šećer kao veganski proizvod, no vi možete koristiiti i med, javorov sirup,
steviju
Kokos šećer ima fini okus karamele, dobiva se iz cvijeta kokosove palme te sadrži puno magnezija i željeza, kao i
aminokiselina. S obzirom da sadrži jednostavne šećere, brzo se razgrađuje u krv
i pruža trenutačnu energiju
Priprema:
Rastopite kakao maslac i kako prah
na vodenoj kupelji, pa smjesu prebaci u blender dodaj kokos šećer, vaniliju i
cimet i sve dobro pomiješaj. Smjesu ulij u kalup , dodaj sjeckane lješnjake i
kakao zrna, stavi u hladnjak ili u zamrzivač na kratko da se stisne
Dobar tek
fino!
OdgovoriIzbriši