četvrtak, 23. listopada 2014.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI TRUFFLES

Za vas sam pripremila neodoljive čokoladne kuglice, u kojima sam iskoristila domaće mandarine.Kako iz dana u dan broj posjetitelja bloga sve više raste, ovim putem željela bih vam se zahvaliti što me vjerno pratite te mi pružate podršku od samog početka. Vaše zadovoljstvo mi daje snagu da iz dana u dan sve više napredujem i da naučim nešto novo što me veseli, a tako je bilo i ovaj vikend kad sam odlučila iznenaditi svoje goste koje su ljubitelji čokolade i napraviti im zdraviju verziju nego što oni jedu
Samo ću reći da je ovo kombinacija koja se doslovno topi u ustima, pa vas pozivam da i vi isprobate ovaj recept koji je vrlo zasitan, a za djecu prava čarolija

Sastojci:

-6 velikih žlica sirovog  kakao maslaca
-6 žlica kokos maslaca
-4 žlice svježeg soka od mandarina
-2 žlice svježeg soka od naranči
-2 žličice naribane neprskane korice naranče
-1 šalica kakao praha + dodatno još 3 velike žlice kakao praha
-6-8 žlica meda
Mjerna jedinica za šalicu je 2 dcl



Kakao maslac rastopite na vodenoj kupelji, prebacite ga u blender dodajte mu kokos maslac i med i sve dobro miješajte, pa lagano dodajte ostale sastojke i dobro pomiješajte.Količinu slatkoće prilagodite vašem okusu.Smjesa će biti rjeđa.Prebacite smjesu u zamrzivač na sat vremena ili više dok se potpuno ne stisne, s tim da svakih 20 min pomiješajte.Izvadite iz zamrzivača i oblikujte kuglice, tijesto će biti veoma ljepljivo i imat ćete osjećaj da će se čokolada prebrzo otopiti, zato treba požuriti.Kada ste oblikovali, vratiti ih natrag u hladnjak na pola sata ili više.Pripremite glazuru



Čokoladna glazura:

-1/3 šalice sirovog kakao maslaca
-3-4 žlice sirovog kakao praha
-1 žličica vanilije
-2 -3 žlice meda
Rastopite kakao maslac na vodenoj kupelji, lagano mu dodajte ostale sastojke, pomiješajte dok se med ne otopi,po želji smjesu još možete smiksati u blenderu. Uzmite kuglice iz hladnjaka, te ih uvaljajte u čokoladnu glazuru, ja sam koristila štapić za svaku kuglicu. Po želji pospite naribanom i finom usitnjenom nešpricanom koricom do naranče.Smjesu na kratko stavite u hladnjak da se stisne
Uživajte u finoj čokoladnoj poslastici
                                                                         

















2 komentara :