Moram ga još isprobati u dehidratoru, pada mi ideja i kao podloga za pizzu i krekere, no to ostavljam sad za idući zadatak pa se javim sa rezultatom
Još jednom hvala gospođi Marijani na ideji
Smjesa za 3 francuza:
-150 gr badema
-150 gr sjemenki sezama
-100 gr sjemenki bundeve
-150 gr chia sjemenke (za sve one koje mogu koristi lan, možete ga dodati u recept umjesto chia sjemenki jer je isplativiji)
-1 1/2 žličica him.soli
-2 -3 velike žlice kima
-3 žlice psyliuma
-350 ml-420 ml vode
Sameljite bademe do fine smjese brašna, isto učinite sa sezamom i bundevom, pomiješajte, dodajte mljevene chia sjemenke te začine i psylium, polako dodajte vodu, kruh vam ne smije biti niti premekan niti pretvrd. Podijelite ga na 3 dijela, te ga razvaljajte, ja sam koristila valjak, oblikujte u francuz i uvaljajte u sezam.Uključite pećnicu na 180 i pecite oko 45-50 min dok ne bude fino hrskav
Uživajte
Dobar tek
sviđa mi se, baš hrskavo izgleda
OdgovoriIzbriši