Nakon malo podužeg izostanka radi preuređenja bloga i brojnih obaveza vraćam se s novim finim i jednostavnim receptom.Krenula je sezona jagoda, meni iznimno očaravajućeg voća , neizostavni dio mog jelovnika uz trešnje
Što to kriju te male slatke bobice pitamo se: jagode sadrže obilje vlakana, niskokalorične su pa ih i nazivaju kraljicom zdravlja i vitke linije.Sadrže vitamin C te obilje antioksidansa, snažnih spojeva koje štite organizam od djelovanja slobodnih radikala.Pomažu u regulaciji kolesterola, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sustav, reguliraju tjelesnu težinu
Sastojci za koru;
-1 1/3 šalice orašastih plodova po želji -ja sam koristila bademe
-1/2 šalice kokos ljuskica
-1 šalica natopljenih svježih datulja
Datulje potopi na nekoliko sati da omekšaju.U blenderu samelji orašaste plodove po želji do fine smjese, smjesu prebaci u zdjelu pomiješaj sa kokosom.U blenderu smiksaj datulje do fine smjese, pa ih pomiješaj u zdjeli sa ostalim sastojcima.Uzmite kalup za pitu i obložite smjesom te stavite u zamrzivač da se stisne
Nadjev:
-3/4 šalice natopljenih i dehidriranih ind.orašćića
-1 šalica jagoda
-80 gr kokos vrhnja-vrhnje koje se stvori na vrhu kokos mijeka
-50 gr kokos ljuskica
-30 ml rastopljenog kokos ulja
-1 1/2 šalica natopljenih datulja- količinu slatkoće prilagodite ovisno o svojem okusu
Šalica je bila od 2.2 dcl
U blenderu pomiješajte indijske sa malo vode da se pokrene dodajte jagode, kokos vrhnje, ljuskice i natopljene smiksane datulje , miješajte do fine kremaste smjese pa na kraju dodajte kokos ulje i sve pomiješajte. Smjesu izlijte na koru, ako želite da vam boja kreme bude intenzivnija dodajte malo soka od cikle. Na nadjev po želji stavite jagode pa stavite u zamrzivač da se stisne
Dobar tek
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Njamaaaaa ovo izgleda tako fino! :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti draga moja puno
IzbrišiOvo je fantazija
OdgovoriIzbriši