Ako si ljubitelj citrusa, isprobaj ovaj jednostavan
osvježavajući umak u kojem prevladava citrusi i meni omiljen začin kurkuma o
kojoj sam več dosta pisala. Kurkumu obožavam radi njenih sposobnosti da
smanjuje upale, a kako je kurkuma topiva samo u mastima ,u umaku smo je
rastopili u mom domaćem maslinovom ulju, i za kraj dodali domaće limune koje
sam dobila na poklon.Kao rezultat nastao je fini aromatični preljev koji možete
poslužiti uz svoje omiljeno povrće. Ovaj obrok je gotov za 5 minuta
Sastojci:
- 1/2 mesa avokada
- 1 sok domaćeg bio limuna
- 2 žličice neprskane korice limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice vode
- prstohvat himalajske soli, po želji jedan mali režanj
češnjaka usitnjenog
- 2 žličice kurkume u prahu
- 1 ½ žlica meda
Na vodenoj kupelji lagano rastopi maslinovo ulje, dodaj mu
kurkumu u prahu i pomiješaj dok se svi sastojci ne ujednači. U blenderu
pomiješaj meso avokada, vodu, dodaj mu umak od kurkume, sok od limuna i koricu
te sve smiksaj do fine smjese.Umak će imati jači okus citrusa, ja sam ga
poslužila uz sirovu tjesteninu od tikvica koju sam naribala pomoću
spiralizatora
Dobar tek
Nema komentara :
Objavi komentar