Uživajte u ovoj divnoj osvježavajućoj torti, neodoljivom spoju kokosa, kakaa i rogača
Sastojci
za bijeli sloj:
-200
ml kokosovog mlijeka kojeg ste stavili u hladnjak preko noći + kokosovo vrhnje
koje će se stvoriti na vrhu mlijeka
-120
gr kokos ljuskica
-1
žlica limunovog soka
-1
žličica vanilije
-150
gr natopljenih indijskih orašćiča
-4
žlice kokosovog ulja
-3-4
suhe smokve
-3-4
žlice meda
Sve
sastojke osim kokosovog ulja dobro pomiješajte u blenderu do kremaste smjese,
nakon toga dodajte ulje i dobro pomiješajte. Smjesu ravnomjerno nanesite u
kalup pa u zamrzivač da se stisne , a za to vrijeme napravite čokoladni sloj.
Sastojci
za čokoladni sloj:
-1 ½
meso avokada
-1 ½
smrznuta banana
-150
ml kokosovog mlijeka
-100
gr natopljenih indijskih orašćića
-10
natopljenih suhih smokvi
-2
žlice narančinog soka
-4
žlice rastopljenog kakao maslaca
-3
žlice kakao praha
-1
žlica rogača
-4
žlice meda
U
blenderu pomiješajte meso avokada sa smrznutom bananom i kokosovim mlijekom,
dobro pomiješajte dodajte natopljene indijske orašćiće i natopljene suhe
smokve,sok, pomiješajte, dodajte kakao
i med, sve dobro pomiješajte te na kraju
dodajte 3 žlice rastopljenog kakao maslaca. Smjesu stavite na bijeli sloj i u
zamrzivač da se stisne
Uživajte
Jesu li kokosove ljuskice kokosove pahuljice ili, kako piše na pakiranju, kokosovo brašno?
OdgovoriIzbrišiNeupućena :D
Hvala na receptu, čini se super!
Draga Romi, hvala, kokos ljuskice su fino mljeveni kokos, znači ne pravo kokosovo brašno kao brašno nego sitne ljuskice
OdgovoriIzbriši