BEZGLUTENSKI ČOKO MUFFINI
Dragi svi
Odlučila sam iznenaditi svoje voljene te im napraviti nešto fino, danima sam se mislila što bi to bilo , tako da su na kraju na red pali fini bezglutenski muffini koji su posvećeni mojim voljenima te osobama oboljelima od celijakije kao ja.S obzirom da je nedavno bilo i Valentinovo, ovi muffini su rađeni sa velikom ljubavlju
Uživajte
Sastojci:
-12 žlica bademova brašna (250 - 300 g badema)
-5 žlica kokosova brašna
-1 žlica psylium praha
-4 žlice samljevenih chia sjemenki
-3 žlice bademova mlijeka
-2 žlice rogača
-2 banane
-5 - 6 suhih smokava
-1 žličica vanilije
-1/2 žličice cimeta
-prstohvat đumbira
-3 - 4 žlice meda
-6 žlica domaće Nutelle -200 gr lješnjaka,
- 2 žlice rastopljenog kokos.ulja,
- 3 žlice kakao praha
- 4-5 žlica badem mlijeka
- 3 žlice meda
Za nutellu prvo dobro sameljite lješnjake u blenderu dodajte koksovo ulje, dobro miješajte do smjese maslaca, pa polako dodajte ostale sastojke i miješajte do kremaste smjese
Priprema:
- Bademe samelji u multipraktiku, trebaš dobiti oko 12 žlica badem brašna.
- Smjesu prebaci u zdjelu, dodaj kokosovo brašno, rogač u prahu, psylium, chia sjemenke i sve dobro pomiješaj.
- Kada si smjesu dobro povezala dodaj bademovo mlijeko, smiksane banane i suhe smokve koje si natopila u vodi i smiksala u blenderu do kašaste smjese.
- Dobro pomiješaj pa lagano dodaj začine i med.
- Smjesu ostavi sat vremena da se poveže.
- Nakon što se smjesa povezala, uzmi kalupe za muffine i u svaki kalup stavi 3 žlice smjese + 1 žlicu Nutelle na smjesu te na Nutellu opet ostatak smjese da popuni kalup.
- Upali pećnicu na 190 stupnjeva, stavi muffine i peci ih oko 40 minuta.
- Nakon što su muffini pečeni, izvadi ih iz pećnice i ostavi 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Nema komentara :
Objavi komentar