četvrtak, 20. veljače 2014.

BEZGLUTENSKI ČOKO MUFFINI

Dragi svi
Odlučila sam iznenaditi svoje voljene te im napraviti nešto fino, danima sam se mislila što bi to bilo , tako da su na kraju na red pali fini bezglutenski muffini koji su posvećeni mojim voljenima te osobama oboljelima od celijakije kao ja.S obzirom da je nedavno bilo i Valentinovo, ovi muffini su rađeni sa velikom ljubavlju
Uživajte

Sastojci:

-12 žlica bademova brašna (250 - 300 g badema)

-5 žlica kokosova brašna

-1 žlica psylium praha

-4 žlice samljevenih chia sjemenki

-3 žlice bademova mlijeka

-2 žlice rogača

-2 banane

-5 - 6 suhih smokava

-1 žličica vanilije

-1/2 žličice cimeta

-prstohvat đumbira

-3 - 4 žlice meda


-6 žlica domaće Nutelle -200 gr lješnjaka,

- 2 žlice rastopljenog kokos.ulja,

- 3 žlice kakao praha

- 4-5 žlica badem mlijeka

- 3 žlice meda

Za nutellu prvo dobro sameljite lješnjake u blenderu dodajte koksovo ulje, dobro miješajte do smjese maslaca, pa polako dodajte ostale sastojke i miješajte do kremaste smjese

Priprema:


  1. Bademe samelji u multipraktiku, trebaš dobiti oko 12 žlica badem brašna.
  2. Smjesu prebaci u zdjelu, dodaj kokosovo brašno, rogač u prahu, psylium, chia sjemenke i sve dobro pomiješaj.
  3. Kada si smjesu dobro povezala dodaj bademovo mlijeko, smiksane banane i suhe smokve koje si natopila u vodi i smiksala u blenderu do kašaste smjese.
  4. Dobro pomiješaj pa lagano dodaj začine i med.
  5. Smjesu ostavi sat vremena da se poveže.
  6. Nakon što se smjesa povezala, uzmi kalupe za muffine i u svaki kalup stavi 3 žlice smjese + 1 žlicu Nutelle na smjesu te na Nutellu opet ostatak smjese da popuni kalup.
  7. Upali pećnicu na 190 stupnjeva, stavi muffine i peci ih oko 40 minuta.
  8. Nakon što su muffini pečeni, izvadi ih iz pećnice i ostavi 30 minuta na sobnoj temperaturi.



Nema komentara :

Objavi komentar