subota, 21. prosinca 2013.

OČARAVAJUĆE KUGLICE

Dragi moji
Polako nam se bliže blagdani , a samim time stiže i veselje jer kreće izrada kolačića.
S vama dijelim svoj vrlo jednostavan i fini recept bez glutena, brzo napravljen.
Samo ću vam nadodati da su kuglice nestale takvom brzinom (sreća da sam sebi nešto i sakrila he he), jer moji dragi prijatelji nisu mogli vjerovati kako se može tako nešto dobro napraviti, a da ne zahtijeva puno vremena kojeg danas imamo sve manje.Sretni oni , a tek ja jer meni nema veće sreće u danu kad ja tako nekome darujem veselje, pa zato dragi moji poslužite se i vi mojom idejom i nekome uljepšajte dan jer sreća i zdravlje su sve u životu.

Sastojci za 50 kuglica:
-400 gr badema
-100 gr lješnjaka
-100 gr indijskih orašćića
-8 velikih žlica kokos ljuskica
-7 velikih žlica domaćeg čoko namaza
-3 velike žlice svježeg soka od naranče
-1 žličica vanilije, 1/2 žličice cimeta
-1 žlica naribane narančine korice
-3 žlice rastopljenog kakao maslaca
-2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
-10 suhih smokvi koje smo prethodno natopili
-5 suhih šljiva
-4 žlice meda
Sve orašaste plodove prvo usitnite u blenderu.Zatim smjesu prebacite u zdjelu.U blenderu pomiješajte suhe smokve sa malo vode, pa im dodajte suhe šljive i sve to zajedno pomiješajte do kašaste smjese.Smjesu dodajte orašastim plodovima, pomiješate dodajte domaći čoko namaz, narančin sok, koricu, pomiješajte, dodajte cimet, vaniliju i med pa sve dobro pomiješajte.Oblikujte kuglice i, stavite u hladnjak ili zamrzivač da se stisnu i pripremite čokoladnu glazuru.


Čokoladna glazuru:
-1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
-1/4 šalice kakao praha
-4 žlice mea
Kakao maslac lagano rastsopite na vodenoj kupelji, dodajte kakao prah i med i sve dobro pomiješajte.
Uzmite kuglice , umočite ih u čokoladnu glazuru, a nakon toga ih uvaljajte u nasjeckane orašaste plodove i stavite u hladnjak da se stisne.
Napomena: ova čokoladna glazuru je za 20 komada

Uživajte






Nema komentara :

Objavi komentar