SPECIJALNO
IZDANJE DOBRE HRANE- BEZ GLUTENA ZDRAVO I SLASNO
Priča o
zdravoj i slasnoj hrani bez glutena širi se sve više.
Ovaj put je časopis Dobra
hrana koji nas oduševljava prekrasnim fotografijama i različitim receptima
odlučio i prednost dati bezglutenskoj kuhinji što me je izuzetno jako
razveselilo.
Foto: Tom Dubravec, Eph
Kada sam
dobila poziv da prisustvujem te sa čitateljima podijelim moj svijet prehrane
koja mi je promijenila život na bolje, nisam ni sekunde razmišljala da to
odbijem, nego sam sa zadovoljstvom prihvatila , te se bacila na stvaranje ideja
kako da vam u što boljem svjetlu napravim jela u kojima ćete istinski biti
oduševljeni.
Mnogi od nas
misle da je prehrana bez glutena nedovoljno dobra i bezuuksna, no grdno se
varaju.
Otvaraju nam se puno različitih, ljepših i finih jela za koje je potrebno samo malo volje i truda.
S obzirom da
sam dobila u ruke da sama biram što ću napraviti odlučila sam ovaj put
iznenaditi sve od vas i pomiješati različite stilove prehrane od sirove, paleo
i zdrave bezglutenske prehrane
Za vas sam
napravila fina peciva koje možete servirati za doručak, a kao ručak prefini
pomfrit od pastrnjaka .A majoneza, ne ne to nije klasična majoneza to je
extra umak od indijskih orašćića.
Uz dodatak moćnog super začina kurkume-
Kurkuma je stvarno kraljica začina i ima prednost u mojoj kuhinji.
1) Paleo peciva
2) Pomfrit od pastranjaka + veganska
majoneza
3) Raw jaffa torta
4) Sirove mini limun tortice
5) Čokoladna srca sa karamel punjenjem
P POMMES FRIES OD PASTRNJAKA + VEGANSKA MAJONEZA
Vjerujem da su mnogi od nas ljubitelji pomfrita , među njima sam i ja bila godinama i tako je i dalje ostalo.No otkad sam oboljela od celijakije prženu hranu već ne jedem godinama, biram sve što je jednostavnije i lakše za probaviti.
Nedavno sam otkrila pastranjak i ostala oduševljena ovim povrćem, što da vam kažem, skoro nema razlike između okus običnog krumpira i ovog predivnog pastrnjaka. A ujedno htjela bi vam napomenuti da ovo povrće i začin sadrži obilje vitamina C, vitamine B skupine, vitamin E. Ujedno koristi se za regulaciju krvnog tlaka, odličan je diuretik, pomaže kod reume, bolova i nadutosti u crijevima
: Sastojci:
-3 velika
pastrnjaka
-2-3 velike
žlice rastopljenog ekstra djevičanskog kokos ulja
-2 žličice himalajske soli
-1 žličica
začina –kim, ružmarin, origano, malo crvene paprike
Pastrnjak
ogulite, narežite u obliku pommes fritesa, prelijte uljem i začinom i ostavite
da se marinira 15 minuta.Uključite pećnicu zagrijte je na 200 stupnjeva. Obložite pleh papirom za pečenje, stavite narezano povrće i pecite oko 20
minuta povremeno miješajući.
Nakon 20 minuta pojačajte na 220 stupnjeva i
pecite još 20 minuta dok ne porumeni miješajući pazeći da ne zagori. Izvadite i
poslužite uz raw majonezu.
Raw
majoneza:
-1 šalica
natopljenih ind. Orašćića
-1/3 šalice
vode, 2 žlice soka limuna
-prstohvat himalajske soli
-2 žlice maslinovog ulja
-1 žličica
češnjaka u prahu, prstohvat himalajske soli
Sve sastojke
smiksajte u blenderu do fine i glatke teksure
Uživajte u receptima , za sve ovo samo je potrebno malo volje i truda, ostatak recepata potražite u najnovijem broju časopisa
Uživajte u receptima , za sve ovo samo je potrebno malo volje i truda, ostatak recepata potražite u najnovijem broju časopisa
Zahvaljujem
časopisu Dobra hrana što nam je omogućio da se širi svijest o zdravoj i slasnoj
prehrani bez glutena
čestitke od srca, drago mi je da su recepti bez glutena napokon pronašli svoje mjesto jer si ti dokazala da to mogu prave delicije
OdgovoriIzbriši