Polako nam zima kuca na naša vrata, a osim
tmurnih dana koje nam donosi, neizostavna je bez finih i ukusnih plodova poput
jabuka i začina koje nas omame predivnom toplom aromom, jednom posebnom notom
koju ne mogu opisati
Za vas sam pripremila jednostavan desert koji je ne iziskuje puno vremena niti truda, a kao rezultat nastaje jedna posebna čarolija.
Jedan od najposebnijih zimskih začina je cimet,
finog slatkastog okusa i tople arome. Neizostavan je dio mog jelovnika, a vrlo
je važno kojeg kupujete.
Na tržištu postoji puno cimeta, a dva najpoznatija su: cejlonski cimet i indijski cimet. Pri kupnji treba pripaziti da se ne koristi indijski koji u sebi sadrži opasan spoj kumarin koji oštećuje bubrege.
Uzimajte cejlonski koji
je ljekovit i koji nema nuspojava kao indijski
Sastojci:
-6 jabuka
Punjenje:
-4 žlice rastopljenog kokos ulja
-1 šalica nasjeckanih
oraha
-1 naribana jabuka
-10 natopljenih datulja
-1 žlica cimeta
-po želji 1 žlica kokos
šećera
Na laganoj vatri rastopite kokos ulje.U međuvremenu
u blenderu smiksajte natopljene datulje, dodajte naribanu jabuku i cimet te
kokos šećer. Sve zajedno dodajte smjesi kokos ulja , dodajte sjeckane orase te
pomiješajte lagano oko 5 minuta.
U međuvremenu izdubite jabuke, poškropite ih sokom limuna, u svaku jabuku stavite nadjev i pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min sve ovi o pećnici
Uživajte u prefinom i jednostavnom desertu
fantazija!! miriši na Božić!
OdgovoriIzbrišiHvala draga moja, baš miriše na Božić
OdgovoriIzbrišiPRESAVRŠENO
OdgovoriIzbriši