Ovaj puding ne zahtijeva kuhanje te je idealan za osobe osjetljive na gluten
Za tebe sam napravila jednostavan puding u kojem sam koristila svoje domaće svježe i suhe smokve (bila sam vrijedna te sam si počela spremati za zimnicu prirodan zaslađivač) te chia sjemenke koje spadaju u superhranu te su odličan prirodan izvor omega-3 masnih kiselina, vlakana, minerala kalcija, magnezija, aminokiselina, vitamina A, B, E i D
Njihova nevjerojatna sposobnost bubrenja daje odlične rezultate u receptima. Nakon kasnog ljeta napokon sam i ja dočekala svoje omiljeno voće - smokve (rajsko voće) koje uljepšavaju moj jelovnik. Ovih dana imala sam idealan scenarij koji možemo zamisliti samo u filmovima - buđenje, pogled na vrt, lagani povjetarac i zdjela domaćih smokvi - prava ljepota. Znaš li da je smokva izvrstan izvor minerala, vlakana i polifenola, snažnih antioksidansa? Zar ih nije onda poželjeno uvrstiti u svoj jelovnik?
Isprobaj ovaj brzi hranjivi energetski puding koji će oduševiti ukućane i goste. Priprema je jednostavna, ne zahtijeva kuhanje te je idealan obrok za osobe osjetljive na gluten.
Sastojci za dvije osobe:
-350 ml kokosovog mlijeka
-1 šalica domaćih suhih smokvi
-1 šalica svježih smokvi
-1 sok od naranče
-1 žlica bio narančine korice
-3-4 žlice kakao praha ili rogača
-6-7 žlica chia sjemenki
Napomena:
-šalica je od 200 ml
Priprema:U blenderu pomiješaj sve sastojke do kremaste smjese. Smjesu prebaci u zdjelu, dodaj chia sjemenke , pomiješaj i stavi u hladnjak.
Pričekaj pola sata da se smjesa stisne prije posluživanja, za bolji puding ostavite smjesu preko noći u hladnjaku
i ja obožavam smokve, ali i chia puding!
OdgovoriIzbrišiHvala draga moja, neizostavni dio mog jelovnika, chia, kao i smokva
IzbrišiPredivno
OdgovoriIzbrišiHvala draga
Izbriši