Danas nam blog slavi svoj prvi rođendan i željela bih vam izraziti jedno veliko hvala što me vjerno pratite i dajete mi podršku za dalje, posebno bi se željela zahvaliti svojoj prijateljici Mihaeli koja mi je od samog početka bila velika podrška pri nastajanju bloga. Nakon svoje teške zdravstvene situacije te neuspjelih pokušaja nutricionista da mi sastave jelovnike bez glutena ,jaja i mlijeka te hrpu namirnica koje nisam smjela , te razočaranja u isprobavanja tih jelovnika odlučila sam istraživati namirnice te dokazati da bezglutenska hrana i te kako može biti fina uz malo truda i volje.Upravo sam zato i odlučila pisati blog te vam prenositi svoje recepte nakon što sam shvatila što se sve može napraviti, a vi ste mi iz dana u dan davali sve više snage i potpore.Zato vam još jednom želim izraditi veliko hvala svima vama, mojim roditeljima i bratu na velikoj podršci te svojoj prijateljici Mihaeli na velikoj potpori.
Na ovom blogu upravo zaboravljam na sve svoje zdravstvene probleme koje sam imala i koje imam te se iz dana u dan veselim druženju s vama, dajete mi veliku snagu za dalje i veliku potporu te se nadam da će i jedan dan osvanuti moja knjiga koju pišem sa receptima
ROĐENDANSKA TORTA BLOGA
Sastojci za koru:
-250 gr natopljenih i dehidriranih badema
-100 gr mljevenog kokosa
-10 natopljenih suhih smokva + voda
Bademe sameljite u blenderu do mrvičaste smjese, prebacite ih u zdjelu, pomiješajte sa kokosom. Natopljene suhe smokve pomiješajte u blenderu sa vodom do fine smjese, pa smjesu pomiješajte sa bademima i kokosom.Ravnomjerno smjesu nanesite u kalup za torte te stavite u hladnjak dok pripremite fil
Krema od malina i jagoda:
-250 gr natopljenih ind.orašćića
-300 gr jagoda
-200 gr malina
-150 gr kokos mlijeka
-1/2 soka od limuna
-4 žlice rastopljenog kokos.ulja
-6-7 žlica meda
Operite indijske pa pomiješajte indijske sa kokos mlijekom, dodajte voće i sok od limuna te sladilo, miješajte do kremaste smjese i na kraju dodajte kokos ulje i sve dobro pomiješajte do fine kremaste smjese. Smjesu ravnomjerno nanesite u kalup za torte i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne
Pripremite kremu od limete:
-1 meso avokada
-200 gr kokos mlijeka
-250 gr natopljenih indijskih orašćića
-2 soka limete
-1 žličica korice limete, 1 žličica naribane korice limuna
-1 žličica vanilije
-3-4 žlice kokos.ulja
-5-6 žlica meda
-1 žličica spiruline za zelenu boju
U blenderu lagano miješajte sve sastojke osim kokos.ulja, miješajte do fine i kremaste smjese, dodajte kokos ulje i sve dobro pomiješajte.Smjesu ravnomjerno nanesite na smjesu od voća te stavite u zamrzivač da se stisne
Uživajte
ROĐENDANSKA TORTA BLOGA
Sastojci za koru:
-250 gr natopljenih i dehidriranih badema
-100 gr mljevenog kokosa
-10 natopljenih suhih smokva + voda
Bademe sameljite u blenderu do mrvičaste smjese, prebacite ih u zdjelu, pomiješajte sa kokosom. Natopljene suhe smokve pomiješajte u blenderu sa vodom do fine smjese, pa smjesu pomiješajte sa bademima i kokosom.Ravnomjerno smjesu nanesite u kalup za torte te stavite u hladnjak dok pripremite fil
Krema od malina i jagoda:
-250 gr natopljenih ind.orašćića
-300 gr jagoda
-200 gr malina
-150 gr kokos mlijeka
-1/2 soka od limuna
-4 žlice rastopljenog kokos.ulja
-6-7 žlica meda
Operite indijske pa pomiješajte indijske sa kokos mlijekom, dodajte voće i sok od limuna te sladilo, miješajte do kremaste smjese i na kraju dodajte kokos ulje i sve dobro pomiješajte do fine kremaste smjese. Smjesu ravnomjerno nanesite u kalup za torte i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne
Pripremite kremu od limete:
-1 meso avokada
-200 gr kokos mlijeka
-250 gr natopljenih indijskih orašćića
-2 soka limete
-1 žličica korice limete, 1 žličica naribane korice limuna
-1 žličica vanilije
-3-4 žlice kokos.ulja
-5-6 žlica meda
-1 žličica spiruline za zelenu boju
U blenderu lagano miješajte sve sastojke osim kokos.ulja, miješajte do fine i kremaste smjese, dodajte kokos ulje i sve dobro pomiješajte.Smjesu ravnomjerno nanesite na smjesu od voća te stavite u zamrzivač da se stisne
Uživajte
čestitam ti prvi blogorođendan, želim ti još puno lijepih a iznad svega zdravih slastica
OdgovoriIzbrišiu kojima svi bez straha mogu uživati!
Hvala puno draga Tamara na lijepim komentarima, nadam se da ću vas iz dana u dan sve više razveseliti novim iskustvima i receptima,
OdgovoriIzbriši