petak, 26. prosinca 2014.

BLAGDANSKE ZVJEDZDICE

U prosincu mjesecu darivanja i blagdanske čarolije odlučila sam napraviti malo iznenađenje za svoje omiljene i darivati ih sa onim što ja najviše volim raditi-ukusne zdrave delicije.Ovaj put sam odlučila da neću koristiti med kao uvijek do sada nego sam dala prednost zaslađivačima poput domaće jabuke , sirovog kokos šećera i omiljenog mirisnog i slatkastog začina cimeta

Sastojci:
-1 šalica mljevenih lješnjaka
-1 šalica mljevenih badema
-2 1/2 šalice kokos ljuskica
-1/3 šalice rast.kokos ulja
-4-5 žlica sirovog kakao praha
-1 smiksana jabuka u pire
-1 žličica vanilije
-1 1/2 žličica cimeta
-prstohvat đumbira
-6-8 žlica kokos šećera( po želji ga možete samljeti u blenderu i tako dodati u smjesu)
Preljev:
-rastopljeni kokos maslac , po vrhu pospipati kokosom
U zdjeli pomiješajte mljevene lješnjake i bademe, dodajte im kokos ljuskice i pomiješajte pa dodajte zaslađivače i začine, sve dobro pomiješajte te na kraju dodajte rast.kokosovo ulje.Dobro pomiješajte, smjesu stavite u hladnjak da se stisne.Kada se smjesa stisla punite kalupe od zvjedzica smjesom dok ne potrošite smjesu.Po želji rastopite kokos maslac i pospite kokos ljuskicama
Dobar tek
Ugodni blagdani od srca














četvrtak, 4. prosinca 2014.

AROMATIČAN NAMAZ OD KELJA

Za tebe sam pripremila fin i jednostavan pesto jer sam odlučila iskoristi sezonu kelja u svom vrtu. Do sada sam ga najviše konzumirala u smoothijima, a moj nadraži snack je definitivno čips od kelja koji me je oduševio i koji se zna češto naći na mom meniju. Isprobaj moj ukusan i aromatičan namaz od kelja



Sastojci:
-1 šalica narezanog kelja
-2 mala crvena luka, ½ žličice mljevenog češnjaka
-1/4 šalice vode, ¼ šalice maslinovog ulja
-3-4 žlice soka od limuna
-2/3 šalice indijskih orašćića
-1 žličica začinskog bilja , 1 žličica himalajske soli
Kelj nareži na tanke komade bez peteljke, i dobro operi te masiraj nekoliko minuta rukama kako bi se smanjila njegova gorčina.Nakon toga obriši ga papiratim ručnicima i ostavi nekoliko minuta da se osuši.Prebaci kelj u blender s ostalim sastojcima i miješaj dok ne postane namaz.Dobit ćeš malo jači okus pesta( za manje intezivan okus možeš i smanjiti količinu crvenog luka .Pesto posluži uz omiljene krekere ili bezglutenski kruh