subota, 29. ožujka 2014.

OSVJEŽAVAJUĆA TORTA

Uživajte u ovoj divnoj osvježavajućoj torti, neodoljivom spoju kokosa, kakaa i rogača



Sastojci za bijeli sloj:
-200 ml kokosovog mlijeka kojeg ste stavili u hladnjak preko noći + kokosovo vrhnje koje će se stvoriti na vrhu mlijeka
-120 gr kokos ljuskica
-1 žlica limunovog soka
-1 žličica vanilije
-150 gr natopljenih indijskih orašćiča
-4 žlice kokosovog ulja
-3-4 suhe smokve
-3-4 žlice meda
Sve sastojke osim kokosovog ulja dobro pomiješajte u blenderu do kremaste smjese, nakon toga dodajte ulje i dobro pomiješajte. Smjesu ravnomjerno nanesite u kalup pa u zamrzivač da se stisne , a za to vrijeme napravite čokoladni sloj.


Sastojci za čokoladni sloj:
-1 ½ meso avokada
-1 ½ smrznuta banana
-150 ml kokosovog mlijeka
-100 gr natopljenih  indijskih orašćića
-10 natopljenih suhih smokvi
-2 žlice narančinog soka
-4 žlice rastopljenog kakao maslaca
-3 žlice kakao praha
-1 žlica rogača
-4 žlice meda
U blenderu pomiješajte meso avokada sa smrznutom bananom i kokosovim mlijekom, dobro pomiješajte dodajte natopljene indijske orašćiće i natopljene suhe smokve,sok,  pomiješajte, dodajte kakao i  med, sve dobro pomiješajte te na kraju dodajte 3 žlice rastopljenog kakao maslaca. Smjesu stavite na bijeli sloj i u zamrzivač da se stisne

Uživajte





nedjelja, 9. ožujka 2014.

SIMPLE BANANA COCONUT CINNAMON DOUGHNUTS

Brze jednostavne bezglutenske okruglice nastale se u nedostatku mog vremena.Ova prekrasna sunčana nedjelja donijela mi je niz obaveza koje su me iscrpile te sam odlučila podići energiju sa jednim desertom. Tako su nastale moje banana kokos cimet okruglice u kojima sam naprosto uživala, miris cimeta me je odmah podignuo raspoloženje i energiju


Sastojci za okruglice;
-2 zrele banane smiksane u pire
-3 žlice badem pulpe koja mi je ostala od bademovog mlijeka
-4 žlice badem mlijeka
-3 žlice psylium praha
-2 žlice samljevene chie
-1 žličica vaniije
-1 žlica cimeta
-4 žlice kokosovog rastopljenog  ulja
-4-5 žlice kokos ljuskica
-5 žlice kokosovog brašna
-2 žlice meda
-3-4 žlice kokos šećera

-cimet za valjanje
U zdjeli pomiješajte banane, badem pulpu, mlijeko, pa lagano dodajte chia sjemenke, psylium, cimet, i vaniliju, pomiješajte , dodajte kokos ljuskice i brašno ,pomiješajte pa dodajte med, šećer i na kraju ulje i sve dobro pomiješajte.Smjesu ostavite sat vremena da odstoji.Nakon što je smjesa odstajala, uzmite žlicu za sladoled i punite smjesu, kalup obložite papirom za pečenje i na njega posložite okruglice. Stavite peći na 190 prvih pola sata pa smanjite na 160 oko 15 min. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi, tek nakon sat vremena poslužite i uvaljate u cimet
Uživajte