srijeda, 27. studenoga 2013.

RAW CACAO BANANA PANCAKES WITH CHERRY FILLING

Dragi moji
Evo uhvatilo me neko ludo vrijeme gdje sam se zaželjela trešanja.Sreća što sam ovo ljeto zamrznula malo domaćih trešanja, tako da sam si napravile fine kakao banana palačinke koje sam punila sa trešnjama, hmmm, lijepo sam si uljepšala dan i uživala u ovoj kombinaciji

Sastojci za 3 velike palačinle:

-3 velike banane
-3-4 žlice samljevenih oraha
-2 žlice kakao praha
-2 žlice rastopljenog kakao maslaca
-1 žličica vanilije
-2-3 žlice meda


Sve sastojke pomiješajte u blenderu te dobivenu smjesu podijelite na 3 dijela, i na svaki list dehidratora stavite jednake količine.Uključite dehidrator te dehidrirajte na oko 50 C  oko sat vremena, a nakon toga smanjite na 40 i dehidrirajte još oko 9 sati.
Za one koji nemaju dehidrator, uključite pećnicu na 50 c oko 10 sati neka budu u pećnici , vrata ostavite otvorena, možete staviti kuhaču da drži. 

Pripremite punjenje:
-1/4 šalice ind.orašćiča
-1/2 šalice trešanja
-1/2 šalice smrznute banane
-1 žličica vanilija praha
-2-3 žlice meda
-1 žlica rastopljenog kokosovog ulja

Pomiješajte sve sastojke u blenderu osim kokosovog ulja, miješajte do kremaste i glatke smjese, pa dodajte kokosovo ulje i pomiješajte. Dobivenu smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne, a nakon toga punite palačinke sa smjesom i uživajte







srijeda, 20. studenoga 2013.

MINI ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Dragi moji
Tražite nešto fino i jednostavno za vašu dječicu, a ujedno da je bez glutena i mliječnih proizvoda.Upravo vam donosim recept  sa finom kombinacijom kakaa i orašastih plodova  iz koje nastaje jedan fini mousse koji se topi u ustina.Toplo nadam da ćete ga isprobati i uveseliti vašu djecu, a naravno i sami sebe.


Sastojci:

-1 1/2 šalica natopljenih i dehidriranih ind.orašćića
-1/3 šalica kakao praha
-2 žličice vanilije u prahu
-1/4 šalice agave
-1 1/4 šalica vode
-1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
-1 šalica natopljenih ind.orašćića
-1 šalica natopljenih makadamija orašćića(ako ih nemate povećajte količinu ind.orašćića)
-1 šalica badem brašna
-1/2 šalice kakao praha
-2 datulje
-2 žličice kokos.ulja

Za mousse: kombinirajte prvih 6 sastojaka u blenderu do glatke i kremaste smjese.Nakon toga smjesu stavite u zamrzivač.U blenderu sameljite indijske i makadamija orašćiće do sitnih mrvica, dodajte ostatak smjese i miješajte do kremaste smjese.Uzmite posudu i obložite je masnim papirom za pečenje te smjesu izlijte u nju pa stavite u zamrzivač na pola sata.Nakon pola sata uzmite kolač iz zamrzivača, lagano izrezati na 1/2 kriške, prelijte s moussom od čokolade i na vrh stavite ostatak kriške. PO želji napravite čokoladni preljev i ukrastite bobicama.
Uživajte
cake3

Izvor stranice: www.forkandbeans.com





ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

ČOKO BANANA TORTA

Dragi moji
Kako sam velika ljubiteljica banana, odlučila sam si napraviti  jednu finu kombinaciju sa bananama, sirovim kakaom i čokoladnim namazom.Rezultat je bio savšen, kako kažu moji prijatelji ispala je jedna fina jednostavna  i zdrava  bezglutenska poslastica,  pa ako ste i vi ljubitelj banana i čokolade brzo na posao i krenite u izradu torte

Sastojci za koru:

-2 šalice badema
-1 šalica oraha
-10 suhih smokava + voda u kojoj su se namakale suhe smokve
-4-5 žlica meda
-2 žlice rastoplj.kokosovog ulja
2 velike banane
Za koru sameljite bademe i orase u blenderu do fine smjese.Smjesu prebacite u zdjelu, a zatim u blender stavite suhe smokve i vodu, dobro pomiješajte do kremaste smjese, smjesu prebacite u zdjelu sa bademima i orasima, pomiješajte, dodajte med i rastopljeno kokosovo ulje.Dobivenu smjesu ravnomjerno raširite u kalup za torte, na smjesu narežite banane i stavite u hladnjak.

Punjenje:
-400 ml kokosovog mlijeka
-250 gr natopljenih ind.orašćića
-4-5 žlica domaćeg čokoladnog namaza
-6-7 velikih smrznutih banana
-5-6 žlica kakaa
-4 žlice rastopljenog kokosovog ulja
-2-3 suhe smokve
-5-6 žlica meda
-banane za slagati
U blender stavite kokosovo mlijeko i indijske orašiće, dobro miješajte, dodajte banane, dobro pomiješajte, pa dodajte kakao, namaz, suhe smokve i med, sve dobro miješajte do kremaste i glatke smjese, na kraju dodajte  kokosovo ulje i dobro pomiješajte.Pola smjese stavite na koru na koju ste poslagali banane te stavite u zamrzivač na 2-3 sata.Nakon toga na smjesu opet složite banane ,te preko banana prelijte ostatak smjese.Smjesu vratite u zamrzivač na nekoliko sati.